Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
teksta izmērsaaa
Latvia
hamburger overlay

Viss par Diabēta šķīvja metodi

Diabēta šķīvja metode1 piedāvā vieglu veidu, kā izveidot veselīgus ēdienus, kas var jums palīdzēt kontrolēt cukura līmeni asinīs. Izmēģiniet šo pieeju, lai atklātu jaunu veidu, kā sabalansēt dārzeņu, olbaltumvielu un ogļhidrātu proporcijas bez skaitīšanas vai mērīšanas.

Vajadzīgs ir tikai šķīvis!

Sāciet ar apmēram 23 cm diametra šķīvi un domās sadaliet to trīs daļās.

 

1. Pusi no šķīvja piepildiet ar dārzeņiem.

Tiem jābūt dārzeņiem ar zemu cietes saturu, kas nepaaugstina cukura līmeni asinīs.

2. Vienu ceturtdaļu šķīvja piepildiet ar liesām olbaltumvielām.

Izvēlieties ar olbaltumvielām bagātus augu izcelsmes produktus, piemēram, pupas, tofu, riekstus un sēklas. Centieties samazināt sarkanās gaļas daudzumu, tās vietā izvēlieties zivis, olas un putnu gaļu.

3. Atlikušo šķīvja daļu piepildiet ar veselīgiem ogļhidrātiem.

Veselīgie ogļhidrāti, piemēram, pilngraudu produkti, cieti saturoši dārzeņi, pupas, augļi un piena produkti vairāk ietekmē cukura līmeni asinīs. Porcijas ierobežošana var palīdzēt izvairīties no pārmērīgas cukura līmeņa paaugstināšanās pēc ēšanas.

1. American Diabetes Association. What Is the Diabetes Food Plate Method* [Internet]. Arlington, Virginia, 2020 Jan [cited 31 May 2022]. Pieejams //www.diabetesfoodhub.org.

ROCHEDIABETES ir „Roche” preču zīme.

© 2022 „Roche Diabetes Care”

Dalīties

Filed under: