Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
teksta izmērsaaa
Latvia
hamburger overlay

Kūpināta laša salāti

Sastāvdaļas (2 porcijas):

2 glāzes (500 ml) pavasara zaļumu maisījuma 

2 plūmju tomāti 

1 gurķis 

1 avokado 

4 oz. (112 g) kūpināta šķiņķa 

¼ glāzes (59 ml) fetas siera pēc izvēles

1 ēd. k.(15 ml) pirmā spieduma olīveļļas

¼ glāzes (59 ml) rīsu etiķa 

¼ sarkanā sīpola

1 tējk. (5 ml) kaltēta oregano

½ tējk. (2,5 ml) sāls

½ tējk. (2,5 ml) piparu

Vinegreta mērce

1 sasmalcināta ķiploka daiviņa

¼ glāzes (59 ml) sarkanvīna etiķa

¼ glāzes (59 ml) pirmā spieduma olīveļļas

1 tējk. (5 ml) medus 

½ tējk. (2,5 ml) sāls 

½ tējk. (2,5 ml) piparu

1 tējk. (5 ml) Dižonas sinepju

 

Gatavošana

  1. Gurķus nomizojiet un sagrieziet aplīšos. 
  2. Sīpolus sagrieziet lielās šķēlēs. (Ja jums garšo sīpoli, sagrieziet tos lielākās šķēlēs, ja ne pārāk, sagrieziet mazākos gabaliņos.) 
  3. Sagrieziet plūmju tomātus mazos kubiņos. 
  4. Lieciet lielā bļodā kopā ar oregano, rīsu etiķi, olīveļļu, sāli un pipariem, samaisiet un atlieciet malā.
  5. Salātu mērču šeikerī vai mazā bļodiņā sajauciet sasmalcinātus ķiplokus, Dižonas sinepes, sarkanvīna etiķi, olīveļļu, medu, sāli un piparus. Sakratiet vai maisiet, kamēr sastāvdaļas sajaukušās. (Ja vēlaties, pievienojiet jogurtu.)

6.     Otrā bļodā pievienojiet salātus, virsū lieciet šķēlēs vai kubiņos sagrieztu avokado. Kad tomāti un gurķi ir dažas minūtes marinējušies rīsu etiķī, lieciet tos uz salātiem kopā ar dažām šķēlēm kūpināta laša. Pievienojiet fetas sieru un baudiet!

 

Piezīmes: Salāti ir paredzēti ēšanai nedēļas garumā. Lai saglabātu svaigumu, tomātus, gurķus un sīpolus glabājiet vienā bļodā, bet salātlapas un fetas sieru citā bļodā. Tā tomāti un gurķi visu nedēļu marinēsies, bet salātlapas nenovītīs. Salātu mērci pievienojiet tikai pirms ēšanas. Arī tas palīdzēs saglabāt svaigumu. 

 

Pēc izvēles: ja vēlaties, lasi var aizstāt ar vistu. (Lai garša būtu krēmīgāka, pievienojiet ½ glāzi (125 ml) bezpiedevu grieķu jogurta vai bezpiedevu Indijas riekstu jogurta.)

 

Uzturvērtība porcijā: 
 

Kalorijas

324 kcal

Olbaltumvielas

9 g

Tauki

26 g

Ogļhidrāti

15 g

Šķiedrvielas

6 g

Nātrijs

1309 mg

 

 

 

 

Dalīties

Filed under: