Trīs gardi un veselīgi našķi, ko viegli pagatavot
Varbūt, kā vairums no mums, brīvdienās esat mazliet novirzījies no veselīgas ēšanas plāna un vēlaties atgriezties ierastajās sliedēs. Fantastiski! Bet nedomājiet, ka jāatmet našķi un ēdiens, kas sniedz mierinājumu. Es vēlos dalīties ar trim receptēm, kas ir ātri un viegli pagatavojamas, kurās ir maz kaloriju, cukura un cietes, kas ir gardas, uzturvielām bagātas un vienmēr pieejamas manās mājās.
Labi ēst nenozīmē iztikt bez kaut kā; tas nozīmē baudīt ēdienu, kas labi garšo un nāk jums par labu. Tomēr, ja esat pieradis ēst pirktos saldumus un treknus ēdienus, piemēram virtuļus, kēksus un pīrāgus, jums jādod savām garšas kārpiņām nedaudz laika, lai pierastu pie šo ēdienu dabīgā salduma. Ticiet man, jūs priecāsieties, ja tā izdarīsiet.
1. Čia sēklu pudiņš. Divas porcijas, 1 glāze (240 ml) porcijā.
Šī pudiņa divas galvenās sastāvdaļas ir čia sēklas un kokosriekstu piens. Čia sēklas satur veselīgas šķiedrvielas, kalciju un ir lielisks omega 3 taukskābju avots. Tās ir superēdiens, kas labvēlīgi iedarbojas uz veselību, samazina iekaisuma procesus organismā un uzlabo sirds un asinsvadu veselību. Kokosriekstu piens ir bagāts ar vitamīniem un minerālvielām, un tajā nav laktozes.
Sastāvdaļas:
- 4 ēdamkarotes (60 ml) čia sēklu
- 2 glāzes (480 ml) kokosriekstu piena, dabīga vai ar samazinātu tauku saturu
- 1 tējkarote (5 ml) vaniļas ekstrakta
- 10 mellenes (nav obligāti)
- nedaudz sasmalcinātu riekstu (nav obligāti)
- stēvija pēc garšas
Lieciet visas sastāvdaļas divu glāžu tilpuma traukā. Intensīvi maisiet 10 minūtes, lai čia sēklas nesaliptu. Lieciet uz stundu ledusskapī, jāizlieto 5 dienu laikā.
Varianti: pievienojiet dažādus augļus un/vai sēklas, kakao pulveri vai dažādus aromatizētus ekstraktus. Kokosriekstu piena vietā izmantojiet mandeļu vai sojas pienu. Lai pudiņš būtu biezāks, ņemiet 5 ēdamkarotes (75 ml) čia sēklu.
2. Vienas minūtes kēkss krūzē. Viena porcija
Tā kā man garšo kēksi un maize, esmu atklājusi divas lieliskas receptes, ar ko sevi lutināt, kas gandrīz nepaaugstina cukura līmeni asinīs, jo tajās nav ne cukura, ne miltu. Linsēklas dod šiem kēksiem daudz šķiedrvielu, līdzīgi kā čia sēklās linsēklās ir daudz veselīgo antioksidantu omega 3 taukskābju.
Kafijas krūzē sajauciet:
- ¼ glāzi (60 ml) maltu linsēklu (vai linsēklu miltu)
- 1 tējkaroti (5 ml) kanēļa
- 1/2 tējkaroti (2,5 ml) cepamā pulvera
Sausajām sastāvdaļām pievienojiet:
- 1 olu
- 1 tējkaroti (5 ml) vaniļas
- stēviju pēc garšas (pulverī vai šķidro)
- nedaudz ogu (vai sagrieztu augļu), riekstu un/vai sēklu
- 1 tējkaroti (5 ml) sviesta vai kokosriekstu eļļas (kausētas)
1. Rūpīgi samaisiet visas sastāvdaļas, lai maisījums ir viscaur mitrs. Pārliecinieties, ka samaisīts ir arī pie krūzes malām un dibena.
2. Cepiet mikroviļņu krāsnī 1 minūti
3. Izņemiet un apgāziet krūzi otrādi uz šķīvja. Kēkss izslīdēs ārā no krūzes.
Es kēksu ēdu ar sezama sēklu pastu. Jums varētu garšot ar zemesriekstu sviestu, biezpienu vai ievārījumu ar nelielu cukura saturu. Ja linsēklas ēdat reti, sāciet ar tējkaroti vai divām. Arī šajā kēksā ir daudz šķiedrvielu. Kopā ar kēksu noteikti izdzeriet glāzi šķidruma, lai palīdzētu šķiedrvielām veiksmīgi virzīties cauri gremošanas sistēmai.
3. Bezmiltu maizītes. Sešas porcijas, viena maizīte porcijā.
Es tās gatavoju katru otro dienu, jo manam vīram, kam nav diabēta, vienmēr gribas vēl. Tās nesatur cukuru, miltus vai eļļu, tajās ir daudz šķiedrvielu un maz ogļhidrātu. To slepenā sastāvdaļa, kas stabilizē cukura līmeni, ir mandeļu milti.
Sastāvdaļas:
- 1¼ glāze (300 ml) mandeļu miltu (var aizstāt ar maltām mandelēm. Mandeļu milti ir nedaudz smalkāki un vieglāki)
- 5 ēdamkarotes (74 ml) ceļteku sēnalu pulvera
- 2 tējkarotes (10 ml) cepamā pulvera
- 1 tējkarote (5 ml) jūras sāls
- 2 tējkarotes (10 ml) sidra etiķa
- 1 glāze (240 ml) verdoša ūdens
- 3 olu baltumi (vai divas veselas olas)
- 2 tējkarotes (5 ml) sezama sēklu (nav obligāti)
1. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 350°F (175°C). Lielā bļodā sajauciet sausās sastāvdaļas.
2. Uzvāriet ūdeni. Bļodā pievienojiet ūdeni, etiķi, olu baltumus (vai olas). Kuliet ar rokas mikseri apmēram 30 sekundes. Es enerģiski kuļu ar koka karoti, nevis lietoju mikseri. Nepārkuliet. Mīklai jābūt mazāk mitrai un mazliet lipīgai.
3. Samitriniet rokas un sadaliet mīklu sešos vienādi lielos gabalos. Izveidojiet no tiem bumbiņas un lieciet uz ietaukotas vai ar cepamo papīru izklātas plāts.
4. Ar sausām rokām apkaisiet ar sezama sēklām (nav obligāti)
5. Cepiet apmēram stundu cepeškrāsns apakšējā daļā. Maizītes gatavas, kad, piesitot pie apakšas, tās skan dobji.
Šie ir trīs mani vismīļākie ēdieni ar zemu ogļhidrātu saturu. Lai jums gards un uzturvielām bagāts, laimīgas un veselīgas ēšanas gads!