Mājās gatavots humoss
Sastāvdaļas (12 porcijas)
1 15 oz. (425 g) skārdene turku zirņu
1 ķiploka daiviņa
1 tējk. (5 ml) malta kumīna
¾ tējk. (3,6 ml) sāls
½ glāzes (125 ml) sezama sēklu pastas
2 ēd. k. (30 ml) pirmā spieduma olīveļļas
½ tējk. (2,5 ml) maltu piparu
1 liela citrona sula
Piezīmes:
Humoss ir ārkārtīgi viegli pagatavojams, to jebkuram gadījumam var pagatavot iepriekš un pasniegt veselu nedēļu! Kad iegādājaties turku zirņus, apskatiet sastāvu – pārliecinieties, ka tajos nav pārāk daudz pievienoto sastāvdaļu. Skārdenē ir jābūt tikai turku zirņiem, ūdenim un sālim.
Pēc izvēles:
Interesantākai versijai pievienojiet humosam ceptus sarkanos piparus vai citas garšvielas un sablendējiet to viendabīgā masā.
Uzturvērtība porcijā:
Kalorijas |
172 kcal |
Olbaltumvielas |
7,3 g |
Tauki |
6,9 g |
Ogļhidrāti |
22 g |
Šķiedrvielas |
6 g |
Nātrijs |
161 mg |