Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
teksta izmērsaaa
Latvia
hamburger overlay

Mājās gatavots humoss

Sastāvdaļas (12 porcijas)

1 15 oz. (425 g) skārdene turku zirņu

1 ķiploka daiviņa

1 tējk. (5 ml) malta kumīna

¾ tējk. (3,6 ml) sāls

½ glāzes (125 ml) sezama sēklu pastas

2 ēd. k. (30 ml) pirmā spieduma olīveļļas

½ tējk. (2,5 ml) maltu piparu

1 liela citrona sula

 

Piezīmes:

Humoss ir ārkārtīgi viegli pagatavojams, to jebkuram gadījumam var pagatavot iepriekš un pasniegt veselu nedēļu! Kad iegādājaties turku zirņus, apskatiet sastāvu – pārliecinieties, ka tajos nav pārāk daudz pievienoto sastāvdaļu. Skārdenē ir jābūt tikai turku zirņiem, ūdenim un sālim. 

 

Pēc izvēles: 

Interesantākai versijai pievienojiet humosam ceptus sarkanos piparus vai citas garšvielas un sablendējiet to viendabīgā masā.

 

Uzturvērtība porcijā: 
 

Kalorijas

172 kcal

Olbaltumvielas

7,3 g

Tauki

6,9 g

Ogļhidrāti

22 g

Šķiedrvielas

6 g

Nātrijs

161 mg

 

 

Dalīties

Filed under: