Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
teksta izmērsaaa
hamburger overlay

Baja Taco ar svaigu mango salsu (ziedkāpostu vai garneļu)

 

Porcijas: 6

Laiks: 40 min

(vegānisks, bez glutēna)

 

Mango salsa

1 mango (sagriezts ¼ collu gabaliņos)

2 ēd. k. laima sulas

1 ēd. k. koriandrs (sagriezts lielos gabalos)

¼ tējk. sāls

¼ sarkanā sīpola (sasmalcināta)

1 halapenjo (sasmalcināts) (pēc izvēles: izņemt sēklas, lai nebūtu tik ass)

 

Tako sastāvdaļas

12 kukurūzas tortiljas (uzsildītas)

1 glāze nesaldināta rīvēta kokosrieksta

1 glāze panko rīvmaizes

1 tējk. ķiploku pulvera

1 tējk. kūpinātas paprikas

¼ tējk. Kajennas piparu

1 tējk. sāls

1 tējk. malta kumīna

 

Koriandra mērce

60 ml skābā krējuma (ar zemu tauku saturu)

60 ml grieķu jogurta (ar zemu tauku saturu)

3 ēd. k. koriandra (sasmalcināta)

1 ēd. k. laima sulas

½ tējk. sāls

 

Norādījumi:

-       Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 230 grādu temperatūrai.

-       Sajauciet salsas sastāvdaļas, uzlieciet vāku un līdz pasniegšanai atdzesējiet ledusskapī.

-       Bļodā saputojiet pienu, ķiploku pulveri, kūpināto papriku, Kajennas piparus, sāli un kumīnu.

-       Citā bļodā sajauciet rīvēto kokosriekstu un panko.

-       Sagrieziet ziedkāpostus garneļu lieluma gabaliņos un iemērciet kokosriekstu pienā, tad vienmērīgi apviļājiet panko maisījumā.

-       Pēc tam lieciet ziedkāposta gabaliņus uz viegli ietaukotas cepamā papīra loksnes un cepiet cepeškrāsnī 22–25 minūtes.

-       Kamēr ziedkāposti cepas, sajauciet koriandra mērci.

-       Pēc 22–25 minūtēm izņemiet ziedkāpostus no cepeškrāsns un pildiet tos tako kopā ar mango mērci un koriandra mērci un pasniedziet.

Dalīties

Filed under: