Baja Taco ar svaigu mango salsu (ziedkāpostu vai garneļu)
Porcijas: 6
Laiks: 40 min
(vegānisks, bez glutēna)
Mango salsa
1 mango (sagriezts ¼ collu gabaliņos)
2 ēd. k. laima sulas
1 ēd. k. koriandrs (sagriezts lielos gabalos)
¼ tējk. sāls
¼ sarkanā sīpola (sasmalcināta)
1 halapenjo (sasmalcināts) (pēc izvēles: izņemt sēklas, lai nebūtu tik ass)
Tako sastāvdaļas
12 kukurūzas tortiljas (uzsildītas)
1 glāze nesaldināta rīvēta kokosrieksta
1 glāze panko rīvmaizes
1 tējk. ķiploku pulvera
1 tējk. kūpinātas paprikas
¼ tējk. Kajennas piparu
1 tējk. sāls
1 tējk. malta kumīna
Koriandra mērce
60 ml skābā krējuma (ar zemu tauku saturu)
60 ml grieķu jogurta (ar zemu tauku saturu)
3 ēd. k. koriandra (sasmalcināta)
1 ēd. k. laima sulas
½ tējk. sāls
Norādījumi:
- Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 230 grādu temperatūrai.
- Sajauciet salsas sastāvdaļas, uzlieciet vāku un līdz pasniegšanai atdzesējiet ledusskapī.
- Bļodā saputojiet pienu, ķiploku pulveri, kūpināto papriku, Kajennas piparus, sāli un kumīnu.
- Citā bļodā sajauciet rīvēto kokosriekstu un panko.
- Sagrieziet ziedkāpostus garneļu lieluma gabaliņos un iemērciet kokosriekstu pienā, tad vienmērīgi apviļājiet panko maisījumā.
- Pēc tam lieciet ziedkāposta gabaliņus uz viegli ietaukotas cepamā papīra loksnes un cepiet cepeškrāsnī 22–25 minūtes.
- Kamēr ziedkāposti cepas, sajauciet koriandra mērci.
- Pēc 22–25 minūtēm izņemiet ziedkāpostus no cepeškrāsns un pildiet tos tako kopā ar mango mērci un koriandra mērci un pasniedziet.