Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
teksta izmērsaaa
Latvia
hamburger overlay

Banānu pankūkām

3–4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 135 g (1 1/2 gl.) klasisko auzu pārslu
  • 3 ēd. k. maltu linsēklu
  • 1 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 ēd. k. malta kanēļa
  • 1/4 tējk. sāls
  • 1/8 tējk. malta muskatrieksta (pēc izvēles)
  • 2 gatavi banāni, sagriezti šķēlītēs
  • 235 ml (1 gl.) augu piena
  • 33 g (1/3 gl.) valriekstu, rupji sakapātu
  • Eļļas aerosols

 

PIEDEVAS (PĒC IZVĒLES)

80 g (1/2 gl.) ogu vai 1 ēd. k. ogu konservu ar nelielu cukura saturu

 

Norādījumi:

  1. Bļodā sajauciet sausās sastāvdaļas un 2 šķēlēs sagrieztus banānus. Pievienojiet augu pienu un valriekstus, tad saspaidiet ar dakšiņu. Samaisiet.
  2. Sablendējiet viendabīgā mīklā.
  3. Apsmidziniet pannu ar eļļu, tad lieciet pannā nelielas, apmēram plaukstas lieluma pankūkas.
  4. Kad pankūkas kļuvušas gaiši brūnas, apgrieziet.
  5. Dekorējiet ar banānu šķēlītēm un pasniedziet ar svaigām vai konservētām ogām.

 

Padomi:

  • Ja mīkla ir pārāk bieza, pievienojiet vairāk piena.
  • Pirms apgriešanas pankūku malām jābūt stingrām.
  • Kamēr cepat pārējās, izceptās pankūkas turiet siltā cepeškrāsnī.

Dalīties

Filed under: