Banānu pankūkām
3–4 porcijas
Sastāvdaļas:
- 135 g (1 1/2 gl.) klasisko auzu pārslu
- 3 ēd. k. maltu linsēklu
- 1 1/2 tējk. cepamā pulvera
- 1 ēd. k. malta kanēļa
- 1/4 tējk. sāls
- 1/8 tējk. malta muskatrieksta (pēc izvēles)
- 2 gatavi banāni, sagriezti šķēlītēs
- 235 ml (1 gl.) augu piena
- 33 g (1/3 gl.) valriekstu, rupji sakapātu
- Eļļas aerosols
PIEDEVAS (PĒC IZVĒLES)
80 g (1/2 gl.) ogu vai 1 ēd. k. ogu konservu ar nelielu cukura saturu
Norādījumi:
- Bļodā sajauciet sausās sastāvdaļas un 2 šķēlēs sagrieztus banānus. Pievienojiet augu pienu un valriekstus, tad saspaidiet ar dakšiņu. Samaisiet.
- Sablendējiet viendabīgā mīklā.
- Apsmidziniet pannu ar eļļu, tad lieciet pannā nelielas, apmēram plaukstas lieluma pankūkas.
- Kad pankūkas kļuvušas gaiši brūnas, apgrieziet.
- Dekorējiet ar banānu šķēlītēm un pasniedziet ar svaigām vai konservētām ogām.
Padomi:
- Ja mīkla ir pārāk bieza, pievienojiet vairāk piena.
- Pirms apgriešanas pankūku malām jābūt stingrām.
- Kamēr cepat pārējās, izceptās pankūkas turiet siltā cepeškrāsnī.