Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
teksta izmērsaaa
hamburger overlay

Veģetārais čili

Porcijas: 6

Gatavošanas ilgums: 1 stunda

Veģetārs (vegānisks bez siera)

  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 sarkanais sīpols (sagriezts kubiņos)
  • 4 lielas ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • 1 liela sarkana paprika (sagriezta kubiņos)
  • 2 vidēji lieli burkāni (sasmalcināti)
  • 2 selerijas kāti (sagriezti šķēlītēs)
  • ½ tējk. sāls (vairākās daļās)
  • 2 tējk. kūpinātas paprikas
  • 2 tējk. kumīna
  • 1 tējk. kaltēta oregano
  • 1 lielā skārdene smalcinātu tomātu (vai grilētu)
  • 1 skārdene melno pupiņu (bez šķidruma, noskalotu)
  • 1 skārdene pinto pupiņu (bez šķidruma, noskalotu)
  • 1 skārdene turku zirņu (bez šķidruma, noskalotu)
  • 500 ml dārzeņu buljona
  • 1 lauru lapa
  • 2 ēd. k. sasmalcināta svaiga koriandra
  • 1 ēd. k. sarkanvīna etiķa
  • 1 ēd. k. laima sulas

Piedevas (pēc izvēles)

  • Avokado, siers Cotija, koriandrs

 

Norādījumi

  1. Sagrieziet visus dārzeņus un sautējiet tos olīveļļā lielā katlā, kamēr sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.
  2. Pievienojiet visas garšvielas un karsējiet vēl 1 minūti.
  3. Pievienojiet dārzeņiem tomātus un pupas un samaisiet.
  4. Pievienojiet buljonu, laima sulu un etiķi.
  5. Vāriet uz lēnas uguns 30 minūtes.
  6. Noņemiet no uguns un pasniedziet ar piedevām.

Dalīties

Filed under: