Latvian
Porcijas: 6
Gatavošanas ilgums: 1 stunda
Veģetārs (vegānisks bez siera)
- 2 ēd. k. olīveļļas
- 1 sarkanais sīpols (sagriezts kubiņos)
- 4 lielas ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
- 1 liela sarkana paprika (sagriezta kubiņos)
- 2 vidēji lieli burkāni (sasmalcināti)
- 2 selerijas kāti (sagriezti šķēlītēs)
- ½ tējk. sāls (vairākās daļās)
- 2 tējk. kūpinātas paprikas
- 2 tējk. kumīna
- 1 tējk. kaltēta oregano
- 1 lielā skārdene smalcinātu tomātu (vai grilētu)
- 1 skārdene melno pupiņu (bez šķidruma, noskalotu)
- 1 skārdene pinto pupiņu (bez šķidruma, noskalotu)
- 1 skārdene turku zirņu (bez šķidruma, noskalotu)
- 500 ml dārzeņu buljona
- 1 lauru lapa
- 2 ēd. k. sasmalcināta svaiga koriandra
- 1 ēd. k. sarkanvīna etiķa
- 1 ēd. k. laima sulas
Piedevas (pēc izvēles)
- Avokado, siers Cotija, koriandrs
Norādījumi
- Sagrieziet visus dārzeņus un sautējiet tos olīveļļā lielā katlā, kamēr sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.
- Pievienojiet visas garšvielas un karsējiet vēl 1 minūti.
- Pievienojiet dārzeņiem tomātus un pupas un samaisiet.
- Pievienojiet buljonu, laima sulu un etiķi.
- Vāriet uz lēnas uguns 30 minūtes.
- Noņemiet no uguns un pasniedziet ar piedevām.
Article Nature:
Article Title:
Veģetārais čili
Thumbnail:
