Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
teksta izmērsaaa
Latvia
hamburger overlay

Sātīgā auzu putra

Sastāvdaļas: (1 porcija)

¼ glāzes (59 ml) smalcinātu auzu (ne ātri pagatavojamo) 

¾ (180 ml) ūdens 

1 ola 

½ glāzes (125 ml) melleņu

½ glāzes (125 ml) zemeņu

¼ ābola 

1 ēd. k. (15 ml) mandeļu sviesta 

¼ tējk. (1,25 ml) kanēļa 

šķipsniņa sāls. 

 

Gatavošana:

  1. Ūdeni un auzas lieciet katlā un vāriet, kamē putra ir bieza (5 min.). 
  2. Kamēr auzas vārās, sagrieziet ābolu kumosa lieluma gabaliņos, to pašu izdariet ar zemenēm. 
  3. Kad auzas ir uzsūkušas gandrīz visu ūdeni, lieciet katlā olu un šķipsniņu sāls. Pēc olas pievienošanas nepārtraukti maisiet putru. (Ja ļausiet olai sastingt, tā kļūs par olu kulteni.) Kad ola ir pilnībā iemaisīta, lieciet putru bļodā. 
  4. Pievienojiet ābolu gabaliņus, zemenes un mellenes. Pēc vēlēšanās pievienojiet mandeļu sviestu un apkaisiet ar kanēli. 

 

Piezīmes:

Šī ir gardākā auzu putra, kādu jebkad esat ēdis! Šī recepte ir paredzēta vienai porcijai, bet to viegli var trīskāršot ātrām un vienkāršām brokastīm visas nedēļas garumā! Lai arī tas var izklausīties dīvaini, šīs receptes slepenā sastāvdaļa ir ola! Ola piešķir auzām olbaltumvielas un krēmīgu konsistenci

 

Pēc izvēles

  • Ja zemenes nav jūsu gaumē, pievienojiet banānus vai citus augļus pēc izvēles!

 

Uzturvērtība:

 

Kalorijas

333 kcal

Olbaltumvielas

13 g

Tauki

15 g

Ogļhidrāti

41 g

Šķiedrvielas

8 g

Nātrijs

226 mg

Dalīties

Filed under: