Latvian
Sastāvdaļas: (1 porcija)
¼ glāzes (59 ml) smalcinātu auzu (ne ātri pagatavojamo)
¾ (180 ml) ūdens
1 ola
½ glāzes (125 ml) melleņu
½ glāzes (125 ml) zemeņu
¼ ābola
1 ēd. k. (15 ml) mandeļu sviesta
¼ tējk. (1,25 ml) kanēļa
šķipsniņa sāls.
Gatavošana:
- Ūdeni un auzas lieciet katlā un vāriet, kamē putra ir bieza (5 min.).
- Kamēr auzas vārās, sagrieziet ābolu kumosa lieluma gabaliņos, to pašu izdariet ar zemenēm.
- Kad auzas ir uzsūkušas gandrīz visu ūdeni, lieciet katlā olu un šķipsniņu sāls. Pēc olas pievienošanas nepārtraukti maisiet putru. (Ja ļausiet olai sastingt, tā kļūs par olu kulteni.) Kad ola ir pilnībā iemaisīta, lieciet putru bļodā.
- Pievienojiet ābolu gabaliņus, zemenes un mellenes. Pēc vēlēšanās pievienojiet mandeļu sviestu un apkaisiet ar kanēli.
Piezīmes:
Šī ir gardākā auzu putra, kādu jebkad esat ēdis! Šī recepte ir paredzēta vienai porcijai, bet to viegli var trīskāršot ātrām un vienkāršām brokastīm visas nedēļas garumā! Lai arī tas var izklausīties dīvaini, šīs receptes slepenā sastāvdaļa ir ola! Ola piešķir auzām olbaltumvielas un krēmīgu konsistenci
Pēc izvēles
- Ja zemenes nav jūsu gaumē, pievienojiet banānus vai citus augļus pēc izvēles!
Uzturvērtība:
Kalorijas |
333 kcal |
Olbaltumvielas |
13 g |
Tauki |
15 g |
Ogļhidrāti |
41 g |
Šķiedrvielas |
8 g |
Nātrijs |
226 mg |
Article Nature:
Article Title:
Sātīgā auzu putra
Thumbnail:
