Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
teksta izmērsaaa
hamburger overlay

Itāliešu salāti uz čabatas (Ciabatta)

 

 

Sastāvdaļas (4 porcijas):

  • 7,5 ml olīveļļa (1/2 ēd. k.)
  • 1 dzeltenā paprika, iztīrīta, sagriezta plānās šķēlītēs
  • 1 sarkanā paprika, iztīrīta, sagriezta plānās šķēlītēs
  • 1 sarkanais sīpols, nomizots, pārgriezts uz pusēm un sagriezts plānās šķēlītēs
  • 300 g ķiršu tomāti (8–12)
  • 1/2 garais gurķis (bez sēklām), sagriezts plānās šķēlītēs
  • 45 g kaperi (3 ēd. k.)
  • 100 g salātu maisījums, noskalots 
  • (4 oz)
  • 90 g mocarellas siers, sagriezts šķēlītēs vai kubiņos (4 oz)
  • 4 šķēles čabatas maizes
  • 30 g svaiga bazilika (2 ēd. k.)
  • 12 anšovu filejas
  • svaigi malti melnie pipari

 

Kā pagatavot:
 
  1. Pannā uzkarsējiet eļļu un sautējiet papriku un sīpolus. Pievienojiet tomātus un turpiniet sautēt dārzeņus, kamēr tomātu miziņas saplaisājušas.
  2. Pagatavojiet pārējās salātu sastāvdaļas.
  3. Ja vēlaties, apgrauzdējiet četras čabatas maizes šķēles un lieciet atsevišķos šķīvjos.
  4. Virsū lieciet salātus, sautētos dārzeņus, gurķu šķēlītes, kaperus, baziliku un sieru, pašā augšā lieciet anšovu filejas. Apkaisiet ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.
  5. Pasniedziet uzreiz kā vieglu uzkodu.
Karstie dārzeņi mazliet izkausē sieru, izveidojot lielisku garšu buķeti. Šie salāti ir gardi pat bez mērces. Lai iegūtu veģetāru variantu, nepievienojiet anšovu filejas.
 
Uzturvērtība porcijā:
 
  • Kalorijas 287 kcal
  • Olbaltumvielas 14 g
  • Tauki 8,5 g
  • Ogļhidrāti 38 g
  • Šķiedrvielas 4,5 g
  • Holesterīns 20 mg
  • Nātrijs 861 mg
Recepte un attēls ir ņemts no zema GI, maza tauku satura recepšu grāmatas, kuras autores ir dietoloģes Gabija Stīnkampa (Gabi Steenkamp) un Līzbeta Delpota (Liesbet Delport), “Eating for Sustained Energy 4” (Tafelberg).
 
 

Dalīties

Filed under: