Sastāvdaļas (4 porcijas)
3 vistas krūtiņas (apm. 1 lb jeb 450 g)
¼ glāzes (59 ml) kaperu
1 glāze (250 ml) buljona
¼ glāzes (59 ml) baltvīna
2 ēd. k. (30 ml) olīveļļas
¼ glāzes (59 ml) citronu sulas
1 ēd. k. (15 ml) citrona miziņas
sāls un pipari pēc garšas
3 ķiploku daiviņas
1 šalotes sīpols vai (½ saldā sīpola)
Gatavošana:
- Sagrieziet šalotes sīpolu un sasmalciniet ķiplokus. Lieciet tos pannā ar olīveļļu. Cepiet, kamēr kļuvuši caurspīdīgi.
- Kamēr sīpoli un ķiploki cepas, sagatavojiet vistu.
- Saplaciniet to tā, lai vistas krūtiņa būtu vienādā biezumā (sk. norādījumus piezīmēs). Pievienojiet vistai sāli un piparus un lieciet to pannā ar sīpoliem un ķiplokiem. Cepiet vistu dažas minūtes, kamēr krūtiņas malas kļuvušas gaišas, tad apgrieziet to.
- Pievienojiet buljonu, citronu sulu, kaperus un baltvīnu. Uzlieciet vāku un sautējiet 7–10 minūtes vai kamēr vista ir izcepusies. Kamēr vista sautējas, sāciet gatavot apdedzinātos tomātus un spinātus.
Apdedzināti tomāti un spināti
- Divas ēdamkarotes eļļas lejiet lielā vidēji karstā pannā.
- Sasmalciniet ķiplokus un lieciet tos pannā kopā ar tomātiem. Uzmanīgi, eļļa ir karsta!
- Tomāti būs apdedzināti (pārsprāgs) dažu minūšu laikā. Šo procesu var paātrināt, iedurot dažos tomātos ar dakšu.
- Pievienojiet pannas saturam svaigu citronu sulu, sāli un piparus, kā arī lielu sauju spinātu. Nepārtraukti maisiet, kamēr spināti ir sakritušies. Tas aizņems tikai vienu vai divas minūtes!
- Tad izslēdziet un uzreiz pasniedziet kopā ar vistas piccata.
Piezīmes:
Lai saplacinātu vistu, novietojiet to uz tīra dēlīša un pārklājiet ar pārtikas plēvi. Virsū lieciet lielu bļodu un uzmanīgi spiediet uz leju, kamēr krūtiņa ir vienādi bieza.
Pasniedzot apdedzinātos tomātus un spinātus uzreiz pēc pagatavošanas, tiek saglabāta spinātu intensīvi zaļā krāsa.
Uzturvērtība porcijā:
|
Vistas gaļa |
Tomāti/spināti |
Kalorijas |
298 kcal |
107 kcal |
Olbaltumvielas |
32 g |
2,3 g |
Tauki |
32,6 g |
7,3 g |
Ogļhidrāti |
3,7 g |
10,7 g |
Šķiedrvielas |
5 g |
4,2 g |
Nātrijs |
545 mg |
670 g |
Vistas piccata
